Voedselpakketten Oekraïne

Een aantal maanden geleden hebben Herman en Tini Hazenoot zich ingeschreven voor een werk- en bemoedigingsreis naar Oekraïne. Deze reis zou van 12 tot en met 19 december 2020 plaatsvinden. Het was de bedoeling om in die week 2000 voedselpakketten klaar te maken en die te gaan bezorgen bij de allerarmsten in de Joodse gemeenschappen in Oekraïne.

Nu deze hulp door de coronacrisis niet door kan gaan, hebben ze een geweldig alternatief bedacht waar iedereen aan mee kan doen!
Samen kunnen we nog veel meer mensen bemoedigen en helpen.

Veel Joodse ouderen in Oekraïne leven in diepe armoede. Met een pensioentje van 50 tot 75 euro per maand hebben ze nauwelijks genoeg geld om rond te komen.

Vaak moeten ze kiezen: betaal ik voor verwarming? Of koop ik medicijnen? Besteed ik geld aan huur, of koop ik wat te eten? Dankzij de voedselpakketten van Christenen voor Israël is het leven voor hen draaglijker. Elke maand krijgt een Joodse oudere of een arm gezin een voedselpakket. Een pakket van 10 euro bevat onder andere: rijst, grutten, pasta, olie, ananas, kip, bloem, suiker, pap, koffie en thee.

Koen Carlier: “De laatste maanden hebben we veel extra aanvragen gekregen voor voedselpakketten. Vanuit het hele land bereiken ons noodkreten. We proberen aan alle verzoeken te voldoen, maar eenvoudig is dat niet. Vanwege alle beperkende maatregelen brengt het uitdelen van de voedselpakketten ook nog eens extra werk met zich mee.
We hopen in deze winter in zo’n 150 dorpjes en steden 40.000 voedselpakketten uit te delen aan Joodse ouderen en Holocaustoverlevenden die onder de armoedegrens leven.”
(Koen Carlier brengt samen met een team vrijwilligers uit Oekraïne de voedselpakketten rond)

Tini: “Het filmpje laat zien wat we zo graag hadden willen doen en hoe enorm welkom de voedselpakketten zijn.
We hadden (en hebben nog steeds!) een heel groot verlangen om bij deze Joodse mensen, vaak Holocaustslachtoffers, voedselpakketten te bezorgen. Maar ook om in al die huizen en harten Gods liefde te brengen. En we hopen dat we dit in de toekomst nog een keer kunnen gaan doen!
Toen duidelijk werd dat wij zelf in december niet zouden kunnen gaan, is er een verlangen in ons hart gegroeid om op een andere manier hulp te bieden en in actie te komen voor het Joodse volk in Oekraïne.
En daar hebben we uw en jouw hulp bij nodig!”

Eén voedselpakket kost 10 euro.
Herman: “Wat zou het geweldig zijn als we met elkaar heel veel mensen blij kunnen maken met een voedselpakket voor deze winter!
Doen jullie mee?
Gaan jullie mee de uitdaging aan?
Want een uitdaging is het!
Ons doel is namelijk om geld in te zamelen voor 500 voedselpakketten.”

Herman en Tini waren enorm blij met het behaalde resultaat (€4390)  Alle gevers groot en klein bedankt! door jullie zijn er honderden voedselpakketten uitgedeeld aan de allerarmsten.

“Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven. [..] Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan.”

Mattheus 25: 35 en 40
adminVoedselpakketten Oekraïne