Voedingsprogramma Young Focus

Het leven in de Filipijnen kent enorme contrasten. Er zijn exclusieve stadswijken, maar daarnaast wonen veel mensen in de sloppenwijken. Van de Filipijnse bevolking leeft ongeveer 22% onder de armoedegrens. Zij hebben gebrek aan voeding, hygiëne, zorg en onderwijs.

Young Focus pakt armoede aan door het bieden van onderwijs. Hiermee krijgen onbevoorrechte kinderen de mogelijkheid om de armoedecirkel te doorbreken. Sinds 1992 stimuleert Young Focus kinderen in sloppenwijken om naar school te gaan, van kleuterschool tot beroepsonderwijs, door sponsoring van schoolgeld en -materialen, studieruimte en coaching. Zo kunnen ze zich intellectueel, sociaal en geestelijk ontwikkelen. Voor het komende schooljaar 2019-2020 is daar €9.000 voor nodig.

Momenteel geeft Young Focus onderwijs aan ongeveer 1.350 kinderen.Naast het bieden van onderwijs wil Young Focus ook de context waarin de leerlingen leven positief beïnvloeden. Zo ondersteunt zij ouders/verzorgers van de leerlingen met cursussen en begeleiding in opvoeding en gezinszorg. Daarnaast heeft Young Focus een programma dat ondervoeding voorkomt.

Voor meer informatie, bekijk het uitgebreide interview met Paul en Ann bij de EO;
https://visie.eo.nl/2019/06/wil-je-weten-waar-jezus-is-ga-naar-de-armen/

Wilt u hieraan bijdragen of meer informatie ontvangen, neem dan contact op via het contact formulier.

Er is voor Young Focus €7891 opgehaald. Paul en Ann bedanken namens de kinderen alle gevers.

adminVoedingsprogramma Young Focus