Tandheelkunde project Bolivia

Twee derde van de bevolking van Bolivia leeft in (extreme) armoede. Cochabamba is de derde stad van Bolivia en heeft 800.000 inwoners. Van alle families in Cochabamba heeft slechts een derde deel permanent en formeel werk. Het geld dat wordt verdiend wordt besteed aan voedsel en onderdak, medische uitgaven zijn geen prioriteit. Dit is onder andere zichtbaar in een beperkte mondhygiëne.

Een groep jonge mensen die elkaar nog kende van hun studententijd wilde hier tijdens Kerst iets aan doen.
De handen werden uit de mouwen gestoken en alles zorgvuldig gepland. Vrijwilligers werden gezocht evenals tandartsen die hieraan mee wilde werken. Met elkaar is er een enorm verschil gemaakt voor vele gezinnen.

De totale begroting kwam slechts op €1000

Equity ging op zoek naar sponsors en vond deze zodat het project zijn doorgang kon vinden.

Met dit project zijn 400 mensen geholpen. De kinderen hebben fluoride behandelingen en hygiënelessen gehad. Daarnaast is een aantal kinderen ontwormd en heeft een aantal volwassenen tandheelkundige behandelingen gehad. Ook is er via spelletjes en liedjes op een toegankelijke manier geëvangeliseerd en is er lesmateriaal en voedsel uitgedeeld. Graag willen we dit project structureel ondersteunen. Op onze site vindt u daarom ook informatie over het project zoals deze in 2018 gestalte gaat krijgen.

Voor meer informatie of bijdragen aan dit project, neem contact op via het contact formulier.

adminTandheelkunde project Bolivia