Straatkinderen Oeganda

In Oeganda worden veel kinderen verstoten door hun familie omdat hun ouders niet voor hun kunnen zorgen, de kinderen komen dan op straat terecht en gaan de criminaliteit in. Stichting Saving Arms International is werkzaam in de stad Soroti in Oeganda. Zij helpen kinderen die leven op straat en willen hen een betere toekomst geven. Dagelijks krijgen zo’n 15-20 straatkinderen een maaltijd en momenteel krijgen 4 jongens onderdak en onderwijs.

Help mee om straatkinderen in Soroti een betere toekomst te geven. We willen ons inspannen om 1jaar huur op te halen voor het gebouw waar deze jongeren in opgevangen worden en onderwijs krijgen. De jaarhuur bedraagt €3.600
Natuurlijk willen we ook graag de overige 20 jongeren helpen met een dagelijkse maaltijd. Hier is €400 voor een periode van 1 jaar nodig.

In de zomer van 2018 is dit project van SAI bezocht en ondersteund door een groep jongeren uit de Bommelerwaard.
Zij hebben contact met de projectleiders ter plaatse en ook verschillende jongeren hebben rechtstreeks contact. Hoewel hun situatie uitzichtloos lijkt, is de persoonlijke aandacht en voedsel hulp onmisbaar in hun leven. Meer en meer jongeren raken betrokken in dit project en worden zo van voedsel voorzien.

Recent is één van de initiatief nemers geïnterviewd door het jongerenblad BEAM. Lees hier waarom Pieter zich juist voor dit project inspant:
https://beam.eo.nl/artikel/2019/11/pieter-helpt-straatjongeren-iedereen-verdient-een-kans-om-van-de-straat-af-te-komen/

Helpt u deze jongeren mee om in Soroti, Oeganda het verschil te maken?
Wilt u hieraan bijdragen of meer informatie ontvangen, neem dan contact op via het contact formulier.

Pieter heeft iedereen bedankt voor hun bijdragen. Er was €1950 opgehaald bij deze oproep. Equity heeft meerdere keren een crowdfunding actie opgezet rondom deze straat kinderen. Het doel van €4000 is niet in 1x gehaald maar in zijn totaal door de jaren heen dus wel. Ook in de toekomst zullen we deze kinderen nog regelmatig onder de aandacht brengen.

adminStraatkinderen Oeganda