Meisjeshuis Israël

Van D.V. 6 tot en met 14 maart hopen wij met een groep naar Israël te gaan met Stichting Yad L’ami.
Yad L’ami betekent: een helpende hand voor Mijn volk.
We hopen in Israël verschillende projecten te bezoeken van Yad L’ami en voor één project komen wij in actie!

We willen graag zoveel mogelijk geld inzamelen voor een meisjeshuis aan de grens met de Gazastrook in Israël. In dit huis wonen ongeveer 50 meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar die om diverse redenen niet meer thuis kunnen wonen. (gebroken gezinnen, misbruik enz.)
Ze zijn getraumatiseerd door zowel hun thuissituatie als door de voortdurende dreiging van raketten in het gebied waar ze wonen. Deze meisjes krijgen veel traumatherapie (met honden en paarden en d.m.v. muziek)

Vorig jaar hebben ze een unieke therapeutische excursie gemaakt in de woestijn onder begeleiding van therapeuten en sociaal werkers. De meisjes wandelden 4 dagen door de woestijn met alle bagage op hun rug, inclusief slaapmatjes, slaapzakken en eten. Deze excursie heeft heel veel impact gehad op het therapeutische proces dat de meisjes doormaken.

Enkele doelen van de excursie:
* op persoonlijk vlak: geloven in mijzelf, wat zijn mijn sterke punten, mezelf bewijzen dat ik zelfs heel moeilijke omstandigheden het hoofd kan bieden, het vermogen om door te gaan zelfs in momenten van crisis, begrijpen dat uiteindelijk aan elke moeilijkheid een einde komt. (uiteindelijk zijn ze volledig uitgeput)
* op groepsniveau: samenwerking ontwikkelen, interpersoonlijke en sociale vaardigheden ontwikkelen, leren samenwerken en begrijpen dat het bundelen van krachten tot veel betere resultaten leidt dan alleen zelfwerk enz.

Vanwege de grote impact die deze excursie vorig jaar op de meisjes heeft gehad, willen ze in het voorjaar heel graag opnieuw zo’n excursie gaan maken. Op dit moment is er nog geen geld voor deze excursie, maar we hopen dat daar spoedig verandering in gaat komen!

De totale kosten van deze excursie zijn ongeveer 15.000 euro en wij hopen dat wij d.m.v. diverse acties 10.000 euro kunnen bijdragen.

Als we in maart met de groep in Israël zijn hopen we het meisjeshuis te gaan bezoeken om daar persoonlijk een cheque voor deze excursie te overhandigen. Doet u/ doe jij ook mee om deze meisjes te verrassen en deze excursie voor hen mogelijk te maken?


Meisjeshuis Yad L'ami
€ 10.115,00 / € 10.000,00
“En de Koning zal hen antwoorden: Luister Ik zeg tegen je: voor zover je dit voor een van de minsten van Mij hebt gedaan, dan heb je dat voor Mij gedaan”

Jezus in Mat, 24:40
adminMeisjeshuis Israël